El Sistema Play är här!

El Sistema Play är en digital lärplattform framtagen av El Sistema Sverige för utveckling av El Sistema i hela världen. Här finner du som är lärare och elev instruktionsfilmer för orkesterspel samt noter som ingår i El Sistemas gemensamma repertoar. Med El Sistema Play kan du utveckla ditt eget sätt att lära ut – och lära in.

Delad kunskap

”Att dela kunskap och inspirera till utveckling …” Det är vad El Sistema Sveriges konstnärlige ledare Ron Davis Alvarez svarar på frågan om vad han önskar uppnå med den nya digitala plattformen för musikaliskt lärande: El Sistema Play.

Idén att kombinera El Sistemas filosofi från Venezuela med den akademiska kunskapen och pedagogiska erfarenheten i Sverige har funnits ett tag. I detta digitala kunskapsnav kan dessa erfarenheter nu delas världen över.

Fem filmer

Fem videor presenterade i ett första steg utgör en verktygslåda med grundkunskaper som kan hjälpa både lärare och elever att organisera och realisera utveckling av sitt orkesterspel. Med rätt positioner, bra attityd, dynamik och disciplin kommer resultaten: kärleken till och förståelsen för musiken ökar. Ron Davis Alvarez förklarar och visar vägen med hjälp av sina elever i instruktionsfilmerna publicerade här.

Inspirera och stärka

När El Sistema Sweden nu introducerar steg 1 i denna digitala plattform är målet att främja betraktarens egen kreativitet, att inspirera alla som intresserar sig för att utveckla sitt lärande. El Sistema Play erbjuder helt enkelt nya möjligheter att lära.

Därtill finns med El Sistema Play en vision om att det digitala rummet ska stärka banden mellan alla El Sistema-länder i en orolig värld.

El Sistema Play är ett exempel på hur El Sistema sprids i världen: genom att dela med sig. El Sistema Sverige fortsätter på en inslagen väg med detta nya initiativ för att sprida musik för bättre liv.

Välkommen in i ett lekfullt lärande!