El Sistema Nationalorkester hösten 2020

Du har väl hört talas om El Sistema Nationalorkester – en helt ny orkester för dig mellan 11 och 19 år i Kulturskolan. Nu utökar vi och söker fler musiker. Vill du vara med? Då är det dags att ansöka nu!

El Sistema Nationalorkester skapades hösten 2019 genom ett samarbete mellan Stiftelsen El Sistema Sverige och Stim. Den bejublade debutkonserten med 45 orkestermusiker ägde rum på Konserthuset i Stockholm – se film från lägret här:

Situationen med coronapandemin:

Vi utökar orkestern och håller på att anta fler unga musiker. Planerna för hösten 2020 har förändrats med anledning av coronapandemin.

Musiklägret i augusti i Göteborg är inställt och istället kommer enskild undervisning, coachning och master classes ske digitalt via länk i augusti och september.

Vi avser fortfarande att genomföra ett musikläger under höstlovet, den 26 – 29 oktober i Stockholm som avslutas med konsert den 29 oktober på Konserthuset. Lägret arrangeras i samarbete med Kungliga Filharmonikerna/Konserthuset Stockholm och Sveriges Radios Symfoniorkester/Berwaldhallen.

Antagning till El Sistema Nationalorkester sker genom audition. Undervisningen under lägren är kostnadsfria och vi står för elevens alla kostnader under lägren för kost, logi och resa.

Läs mer om hur allting med orkestern startade här.

För frågor eller mer information, hör av dig till info@elsistema.se.

SEB, Signatur – Insamlingsstiftelse för musikfrämjande, Stim, Föreningen Solstickan och Stiftelsen Carpe Vitam möjliggör Stiftelsen El Sistema Sveriges arbete.