Stiftelsen El Sistema erbjuder kontinuerligt fortbildning och utbildning i olika nivåer och med olika inriktningar till musiklärare som vill lära mer om El Sistema. I vårt Education-program utgör den årliga El Sistema Academy en grundbult. En Sistema Academy genomförs årligen i januari-februari på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Här samlas drygt 100 deltagare från hela världen för att lära mer om El Sistemas arbetsmetod. 25-27 januari 2019 är det dags igen. Allt om detta och hur du anmäler dig finner du här.

Nedan kan du se och läsa om tidigare Academy-utbildningar:

Academy 2018

Med stöd av SEB och i samarbete med Kungliga Musikhögskolan i Stockholm arrangerades för andra året utbildningsdagar i El Sistemas metodik, pedagogik och repertoar 26-28 januari 2018. Med meriterade lärare från Venezuela och Sverige erbjöd El Sistema Academy åter workshops inom två spår: orkester och kör, och denna gång på olika nivåer. Drygt 100 deltagare från tio nationer deltog.

Academy 2017

Den första Academy genomfördes i februari 2017.  Idén att i Sverige samla lärare från olika länder för att ta del av dem samlade erfarenheten av El Sistema från Venezuela slog väl an. Till Stockholm kom över 100 deltagare från olika länder till utbildningsdagarna för att lära mer om hur man kan leda orkester och kör för barn. För första gången kunde då till exempel Josbel Puche, grundaren av metoden ”Paper Orchestra” i Venezuela, komma till Sverige för att lära ut denna speciella förskolepedagogik. Den första erfarenheten av El Sistema Academy gav mersmak.

Step - step - step - and jump!

Ron Davis Alvarez, konstnärlig ledare, El Sistema Sverige