El Sistema Academy 2021 blir digital

För femte året i rad arrangerar Stiftelsen El Sistema Sverige konferensen El Sistema Academy – men i år blir den helt digital och kostnadsfri. Alla lärare, pedagoger och chefer inom musikutbildning är välkomna att delta helt gratis den 30 och 31 januari.

En ny upplaga av El Sistema Academy ser fram emot många deltagare – från hela världen!

Under pandemin har vi alla varit tvungna att anpassa oss till en ny verklighet – även i vår roll som musikpedagog och lärare. Det senaste året har många av oss utforskat möjligheterna att dela vår undervisning på internetplattformar och funderat över hur vi kan nå ut till våra studenter och publik. Vi upptäckte kanske att kommunikation inte var lika lätt när vi anslöt online med bara vårt röst- och ansiktsuttryck när vi under normala omständigheter kan använda våra kroppsuttryck.

Den femte upplagan av El Sistema Academy erbjuder ett brett utbud av seminarier med specialister från Sverige och andra länder varav flera är välbekanta för många musikpedagoger inom El Sistema-världen, men också nya föreläsare inom kommunikation och management. Alla föreläsningar utom två sker på engelska.

Årets konferens kommer att fokusera på ”Motivation” och presentera visioner om vad som driver oss att bli musiker och lärare och föreslår verktyg för hur vi kan motivera våra elever och hur man förbättrar teamets motivation genom att lära sig nya kommunikationsförmågor och främja positivt ledarskap och genom detta fortsätta projicera vår passion och entusiasm för vår publik och studenter.

Deltagande sker helt kostnadsfritt och registreras via nedanstående Google-form senast den 27 januari. Konferensen sker digitalt via Zoom och ger möjlighet att välja vilka seminarier man vill delta i. En länk kommer skickas ut i förväg till alla registrerade deltagare. För mer information: info@elsistema.se.

El Sistema Academy 30-31 januari 2021 via Zoom

Ramtider:

Lördag 30 januari kl 10-13, 14-18

Söndag 31 januari kl 11-12.30, 14-17

Språk: engelska

  • Ron Davis Alvarez: Motivation for new students
  • Catrin Björn, Ulrika Swedén: Så jobbar vi med våra barn i förskoleklass och årskurs 1 i El Sistema Gävle (på svenska)
  • Sara Tufvesson, Lucia Goenaga: How to motivate and strengthen resilience through meditation and play
  • María Guerrero: El Sistema Spain – Acción por la música (på engelska)
  • Eric Booth: Actions Teachers can and must take to build student motivation
  • Franka Verhagen: What motivates us to become music teachers and what does it need to motivate our students.
  • Ronny Lindeborg: Musikpedagogik och motivation (på svenska)
  • Hetty Jansen: The knowledge behind ‘what makes us tick’

Schema med mer information, se här.

Registrering senast den 27 januari, klicka r.

#ESA2021 @elsistemasweden