Pågående projekt

Peter Apelgren + 600 barn

Tillsammans har de skapat konst för alla barns rätt till konst, musik och kultur.

Projektet Peter Apelgren + 600 barn startade när den erkände konstnären och komikern från Göteborg arbetade tillsammans under lägret Side by Side by El Sistema sommaren 2015. Peter Apelgren höll workshops i måleri med barnen på stunder då de inte spelade och sjöng, och resultatet blev så slående att han bestämde sig att göra något mer av det.

Det blev 38 tavlor till slut, som kom att säljas till förmån för stiftelsen El Sistema.

Pengarna från försäljningen går till El Sistema för att fler barn ska få upptäcka glädjen och skönheten i musiken, utveckla sin kreativitet och skapa tillsammans med andra.

dag1_200

Barn från Grönland

De första barn som El Sistema kunde bjuda in till Side by Side tack vare tavelprojektet, kom från Grönland. 15 barn och unga och deras ledare från ett barnhem i Uummannaque, där Ron Davis Alvarez tidigare startat El Sistema-verksamhet, kunde resa till Göteborg och delta i lägret.

dag1_191

Resan går vidare

Den 12 februari 2016 öppnade den första utställningen av Peter Apelgrens tavlor på Clarion Post Hotel i Göteborg. 2017 kommer utställningen att gå vidare till Stockholms Konserthus.

Den som investerar i ett av dessa konstverk bidrar till ett ekonomiskt och ett socialt bestående värde för barn som genom El Sistema får mötas, utvecklas och stärkas tillsammans.

Du kan läsa mer om projektet i broschyren: Peter Apelgren + 600 barn