http://https://www.youtube.com/watch?v=szrQgxZp2Uc&sns=fb

Umeå kulturskola startade El Sistema hösten 2013. Vi har verksamhet på tre skolor: Ersdungens skola, Ersängsskolan och Östra Ersbodaskolan.

Undervisningen är obligatorisk för alla i förskoleklass t o m åk 3. De två första åren har de rytmik, sedan spelar de fiol/cello, respektive trumpet/trombon/klarinett/tvärflöjt beroende på vilken skola man går på. Vi har också undervisning för träningsskolans elever som finns på två av skolorna. Vi möter drygt 500 elever minst två gånger i veckan.

Fr o m åk 4 är det frivilligt att fortsätta spela och vi har en blåsorkester och en stråkorkester för de eleverna, dessutom har de undervisning på sitt instrument i mindre grupper. På två av skolorna kan man också välja att sjunga i kör utöver övrig undervisning.

Vi har Vänstay varannan vecka då eleverna får möjlighet att spela för varandra och sina familjer, vi har också ibland gäster som har workshops i t ex, djembespel, sambaorkester och nycirkus.

Under åren har vi samarbetat med symfoniorkestern på Norrlandsoperan, med Kulturskolans symfoniorkester och folkmusikfestival Umefolk.

Här kan du se video från Allspelet Umeå 2017 och från Umefolk 2018.

Kontakt